Etelässä esimerkiksi Espanjassa alkoholijuomien ostaminen on saman hintaista suoraan kaupassa kuin lentoasemalla

Automatkailijan ei tarvitse kahdehtia euroalueella Etelässä lomailevaa lentomatkustajaa, joka pääsee nauttimaan lentokenttähinnoista. Tuliaisjuomien hinnat esimerkiksi Barcelonan alueella kauppakeskuksissa ovat lähes saman hintaisia tai jopa edullisempia, kun hinnat Barcelonan lentoasemalla. Siis Etelässä lomaileva suomalainen hankkii tuliaispullonsa lähes samaan hintaa, tekipä matkan autolla tai lentomatkustajana.

Espanjan kauppakeskuksissa valikoima on usein juomissa kuin elintarvikkeissakin varsin laaja, joten valittavana on yleensä enemmän tuotteita kuin lentoasemalla. Pullokoko tosin on useissa väkevissä tuotteisssa pienempi kuin lentokentällä. Alla olevassa vertailussa lentokenttähinnat on laskennallisesti muutettu vastaamaan kauppakeskusten pullokokoja.

Tuliaispullon hinta on selvästi edullisempi Suomen vähittäismyyntihintoja ja myös Helsinki- Vantaan lentokenttä- hinnat kalpenevat niin Espanjan kauppakeskusten vähittäismyynti- hinnoille kuin Barcelonan lentokenttähinnoille. Euromaiden lentokentillä ostoksia tekevän suomalaisen tulee lisäksi muistaa, että "paras ostos" -hinnat eroavat tax free -hinnoista.

Viimeksi päivitetty 01.08.2001 Päivittäjä SRT Oy

Paluu