KANNATTAAKO JOULULAHJAT HANKKIA RUOTSISTA

Marraskuu ja joulukuu ovat kiivasta pikkujouluaikaa. Monen työntekijän kohdalla yrityksen järjestämät pikkujoulut on yhdistetty kokousristeilyyn. Ruotsinlaivalla risteilevän mielessä voi välähtää ajatus tehdä työnantajan maksaman matkan lisukkeeksi edulliset jouluostokset jälkikasvulle Ruotsista.

Ruotsin kruunun kurssi on ollut varsin houkutteleva eli 100 markalla on saanut noin 160 kruunua. Mutta ovatko ostokset silti kannattavia vai ei. Seuraavassa voisi olla perheen jälkikasvun toivomuslistaa lahjoista, joita ei yleensä löydy Ruotsin laivoilta. Nämä jouluostokset täytyy joko ostaa kotimaasta tai esimerkiksi pikkujouluristeilyn kylkiäisenä Ruotsista.

JOULULAHJATOIVOMUKSIEN ESIMERKKI HINTOJA RUOTSISSA JA SUOMESSA 20.11.1998

JOULULAHJARuotsissaSuomessaostosuositus
Nintendo 64 (mario)1595 kruunua895 markkaahalvempi Suomessa
Lego System 6977 (lukki)749 kruunua350 markkaahalvempi Suomessa
Sony Diskman Groove (401)1195 kruunua995 markkaahalvempi Ruotsissa
Stiga Trick Board195 kruunua169 markkaahalvempi Ruotsissa

Jos ostokset olisi tehnyt Ruotsissa, olisi rahaa tarvinnut olla matkassa 3734 kruunua. Vastaavasti Suomesta samat tuotteet ostanut ruotsalainen olisi joutunut vaihtamaan 3837 kruunua saadakseen ostettua Suomesta vastaavat joululahjat. Tarvittavien kruunujen määrät on laskettu kummakin maan päivän valuutanvaihtopisteiden noteerauksilla. CD-soittimessa ja temppulaudassa olisi Ruotsinristeilyn yhteydessä ostoksensa tehnyt voittanut pari sataa markkaa. Mutta, jos hankki matkalta pukinkonttiin myös Nintendon ja Legon, ero kutistui pitkälti alle sadan markan.

Paluu