Autoloman laivamatkat kannattaa varata nyt ja vertailua kannattaa suorittaa eri laivareiteillä lentomatkustamistakaan unohtamatta

Vertailussa 4 henkinen perhe (aikuiset ja lapset 17 v ja 12 v) tekevät kahden viikon matkan Eurooppaan ja kustannukset on laskettu aloitusetappiin Müncheniin. Kustannuksina on otettu huomioon laivamatkat, ruokailut, yöpymiset ja bensakulut niiltä osin, kun se laivareitin mukaan toteutuvat. Lentomatkat on neljän lentoyhtiön edullisin ja kallein hinta sekä kahden viikon autovuokra keskikokoisella autolla (Opel Astra, Ford Focus, Renault Megane tai vastaava). Yöpymiset ajoreitillä on katsottu Ibis-ketjun mukaan ja ruokailu on arvioitu moottoritien varsilla löytyvien pikaruokapaikkojen mukaan. Laivaruokailut sisältyvät toisilla laivareiteillä hintaan ja, niillä reiteillä, joilla ei ateriat kuulu hintaa, ne on lisätty yhteishintaan.

Kokonaiskustannukset lomareissusta ovat toki suuremmat, sillä aloitusetapin jälkeinen oleskelu Euroopassa, ajettu matka, hotelliyöpymiset, ruokailut ja muu rahankäyttö täytyy lisätä nyt laskettuihin matkakustannuksiin. Kuitenkin vertailu kertoo se, että lentomatkailu esimerkkiperheen tapauksessa ei välttämättä ole auto - laivamatkaa arvokkaampi ja aikaa itse matkakohteessa olemiseen jää 3-4 päivää enemmän. Toisaalta edullisimmillaan auto - laivamatkailu on halvin vaihtoehto. Autolla matkustettaessa voi myös ostoksia tehdä huolettommammin, sillä ne kulkevat auton kyydissä myös takaisin kotimaahan. Toisaalta vertailussa ei ole arvioitu auton kulumista ja nyt tällä hetkellä näyttäää siltä, että polttoaineen hinta on lisäksi kallistumassa. Tämä nostaa erityisesti Ruotsin kautta tapahtuvan autoloman hintaa, sillä ajokilometrejä syntyy näin eniten.

Vertailussa mukana olevat reitit (meno-paluu):

Helsinki-Ruotsi-Helsingborg-Helsingör-Rödby-Puttgargen-ajo Müncheniin

Helsinki-Hanko-Rostock-ajo Müncheniin

Helsinki-Rostock-ajo Müncheniin

Helsinki-Travemünde-ajo Müncheniin

Lento Helsinki-München ja autovuokra

Viimeksi päivitetty 02.04.2001 Päivittäjä SRT Oy

Paluu