Internet Cafe on mobiiliyhteyttä edullisempi tapa lähettää tietoa ja käydä Internetissä ulkomailla


Suomessa mobiili ja kannettava tietokone mahdollistaa nopean ja näin myös kohtuuhintaisemman pistäytymisen Internetissä, mikäli normaalia yhteyttä ei ole käytettävissä. Tällainen tilanne on monella juuri nyt kesäkaudella, jolloin halutaan olla esimerkiksi mahdollisimman paljon mökillä. Tosin nopeaa yhteyttä tukee vain Soneran liittymä.

Ulkomailla mobiilin ja kannettavan kautta otettu yhteys nettiin on pääsääntöisesti edelleen hidas yhteys eli 9 600. Nopeaa yhteyttä ei useimmissa Euroopan maissa vielä saa operaattoreilta. Irlannista Eircell -niminen operaattori lupaa tällaisen yhteyden, mutta käytännössä yhteys on hyvin epävarma. Esimerkiksi ranskalaiset ja espanjalaiset operaattorit eivät lupaa nopeaa yhteyttä. 9 600 nopeus tarkoittaa käytännössä tavallisia operaattorien faxi- ja datapuhelujen hintoja. Niissäkin Euroopan maissa, jossa nopea yhteys on mahdollinen, palvelu ei kuulu kaikkien operaattoreiden valikoimaan.

Jos ulkomailla esimerkiksi Euroopassa tarvitsee saada Internetyhteyden, niin varmimmin se onnistuu jossakin Internet Cafe -paikassa, jossa käyttäjää odottaa kiinteällä yhteydellä varustettu pöytäkone. Koneissa on lisäksi yleensä tavallisimmat tekstinkäsittely- ja taulukkolaskentaohjelmistot. Tunnin oleskelu Internetissä ei ole kovinkaan epätavallista, jos yhteysnopeutena käyttää mobiilin mahdollistamaa 9 600 nopeutta aikaa kuluu herkästi enemmänkin.

Hintaerot ovat varsin suuret Internet Cafe -paikan ja mobiilin kautta viritetyn Internetyhteyden välillä. Lisäksi Internet Cafe - paikoissa on yleensä mahdollista saada oheispalveluja ja neuvontaa. Internet Cafe -paikkoja on varsin runsaasti tarjolla useimmissa maissa Euroopassa. Suomessa Internet Cafe -paikkoja on esimerkiksi Helsingissä muutamia. Tunnin Internetin käytössä ulkomailla kahvilahinta on mobiiliyhteydestä vain murto-osa.

Internet-yhteyden hinta eräissä Euroopan maissa mk/1 tunti
Irlanti (Dublin) 60 minuutin hinta
Internet Cafe 45,30 mk
Nopea yhteys114,08 mk
Hidas yhteys 264,00 - 324,00 mk
Espanja (Barcelona) 60 minuutin hinta
Internet Cafe 26,80 mk
Nopea yhteys ei mahdollinen
Hidas yhteys 248,90 - 284,90 mk
Ranska (Pariisi) 60 minuutin hinta
Internet Cafe 45,32 mk
Nopea yhteys ei mahdollinen
Hidas yhteys 168,00 - 204,00 mk
lähde: Rahatieto

Viimeksi päivitetty 07.07.2001 Päivittäjä SRT Oy

Paluu