Suomalaisautoilija maksaa nyt noin 1 400 markkaa veroa vuoden bensalaskussa enemmän kuin euromaissa keskimäärin

18 000 kilometriä vuodessa eli 1 500 kilometriä kuukaudessa bensavehkeellä (7,5 l/100 km) ajava suomalaisautoilija maksaa elokuun 2001 hintatasolla laskettuna 1 388 markkaa vuodessa enemmän veroa bensiinilaskussaan euromaiden keskiarvoon verrattuna.

Keskiarvoa laskevat Etelä-Euroopan maista Espanja, Portugali ja Kreikka. Myös pienistä euromaista Irlannin, Itävallan ja Luxemburgin verojen markkamääräinen alhaisuus laskee keskimääräistä veron määrää. Esimerkiksi Irlannissa ja Portugalissa on bensiinin veroton hinta kalliimpi kuin Suomessa.

Saksaan ja Ranskaan verrattuna suomalaisautoilija maksaa vain pari sataa markkaa vuodessa enemmän veroa bensiini- laskussaan. Alankomaissa veroa kertyy keskivertoautoilijalle jopa hieman enemmän kuin suomalaisautoilijalle. Kun euroalueen tahtipuikkoa heiluttavat isot jäsenvaltiot, niin Saksaan ja Ranskaan verrattuna bensiinin verollinen hinta Suomessa eroaa niistä nyt 53 - 62 penniä litralta. Esimerkin pohjalukuina on käytetty Öljy- ja Kaasualan Keskusliiton hintaseurannan tietoja.

lähde: Suomen Rahatieto

Viimeksi päivitetty 27.08.2001 Päivittäjä SRT Oy

Paluu