Viikkovuokra pienelle perheautolle Euroopassa maksaa noin 250 euroa.

Perhe saa keskimäärin Euroopassa lomaillessaan auton käyttöönsä 250 - 270 eurolla eli noin 1 500 - 1 600 markalla. Tällöin kysymyksessä on pieni keskiluokan perheauto, kuten Opel Astra, Ford Focus, Renault Megane tai vastaava.

Hinnat ovat Holiday Autos -vuokraamon ohjeellisia hintoja Euroopassa kesäkaudella 2002. Tällaiseen viikkopakettiin kuuluu rajoittamattomat kilometrit, liikennevakuutus, vaunuvahinkovakuutus, varkausvakuutus, lentokenttämaksut kaikkine paikallisine veroineen.

Matkakohteessa autoa haettaessa tulee muistaa, että ajokortti pitää olla mukana. Autovuokraamo ottaa myös vuokrauksen yhteydessä varausmaksun, joka hoituu kätevimmin kansainvälisillä maksuaikakorteilla, kuten american express, diners club, eurocard, mastercard, visa. Mikäli auto palautetaan tankki täynnä, eikä autoa ole vaurioitettu, ei maksua veloiteta.

Autovuokraamo tarjoaa usein lisävakuutusturvaa, mutta monesti kunnon matkavakuutus kattaa tällaisen lisäturvan. Jos lomailija haluaa palauttaa auton eri paikkaan, niin siitä tulee myös sopia vuokraamon kanssa. Yleensä tällöin menee lisäveloitus.

Autovuokraus on edullista Etelä-Euroopan maissa, kuten Espanjassa sekä sen suosituissa lomakohteissa. Muualla Euroopassa viikon autovuokrauksesta saa maksaa 50 - 100 euroa enemmän hieman maasta riippuen.


Viimeksi päivitetty 15.7.2002
Päivittäjä SRT Oy