Suomessa kauppakeskusten aukioloajat ovat euroalueen parhaasta päästä

Suomessa on kesäkaudella totuttu siihen, että ostoksia kauppakeskuksissa voi suorittaa myös sunnuntaisin. Pienemmät ruokakaupat alle 400 m2 saavat pitää ovensa avoinna sunnuntaisin myös kesäkauden ulkopuolella. Tällaista herkkua ei ole tarjolla monessakaan euromaassa. Aukioloajat kannattaa ottaa huomioon Belgiaan, Espanjaan, Hollantiin, Ranskaan tai Saksaan suuntautuvalla matkalla. Irlannissa ja Italiassa löytyy ostopaikkoja myös sunnuntaisin. Esimerkiksi Dublinin keskustassa ja Milanon ulkopuolella.

Ranskassa ja Saksassa tavaratalot ja kaupat ovat sunnuntaisin kiinni esimerkiksi Pariisissa ja Frankfurtissa. Samoin on asian laita Belgiassa ja Hollannissa. Myös Espanjassa esimerkiksi Barcelonan ulkopuolella sijaitsevat suurien markettien kaupat pitävät ovensa kiinni.

Arkipäivinä aina aukioleviin posteihin tottuneet suomalaiset voivat kokea yllätyksiä postien aukioloajoissa esimerkiksi Espanjassa, Italiassa ja Ranskassa. Italiassa posti on auki yleensä aamupäivällä. Ranskassa posti on auki arkisin esimerkiksi Lyonissa 9.00 - 12.00 ja 14.00 - 19.00. Aukioloajat eroavat siis eri euromaissa varsin paljon.

maasunnuntai, aukiolo, kauppakeskus
Belgia kiinni
Espanja kiinni
Hollanti kiinni
Irlanti auki
Italia auki
Ranska kiinni
Saksa kiinni
Suomi auki

Paluu

Päivittänyt SRT Oy 15.08.2001